Carla Mahieu

Gepubliceerd op: 07 nov 2017

“Als bedrijf zijn we zowel mensgericht als datagestuurd,” vertelt Carla Mahieu, Global Head of Human Resources bij Aegon. “Als je kijkt waar Aegon nu staat, zie je hoe krachtig de combinatie van analytics en de mensgerichte aanpak is. Maar wat HR betreft, hebben we nog maar een teen in het water gestoken. Daarom willen we graag het potentieel van HR-gegevens ontsluiten.”

“Vorig jaar namen 18.097 werknemers deel aan de jaarlijkse Employer Global Employee Survey. De resultaten waren positief en lieten sterke punten zien zoals respect, erkenning, vertrouwen in lokaal management, on-the-job-learning, enablement en betrokkenheid.”

Er is een wereld aan mogelijkheden.
HR Data helpt ons die te ontsluiten.

Het Global HR-team richt zich op het creëren van leiders, het ontwikkelen van talent en het implementeren van efficiëntere manieren van werken. “We hebben wereldwijd veel goedlopende programma’s, waaronder Future Fit, de BRAVO!-app, WorkSmarter en natuurlijk de implementatie van Workday,” zegt Mahieu. Workday is een HR-platform om persoonlijke gegevens van werknemers, managers en sollicitanten op te slaan en te verwerken. Het platform geeft medewerkers direct toegang tot hun eigen informatie vanaf hun desktop, tablet of mobiele apparaten. Ook geeft het managers een overzicht van teamstatistieken. “Workday stelt onze mensen in staat om op nieuwe manieren samen te werken en het maakt een meer analytische benadering van HR-management mogelijk.”

Over Carla Mahieu, Global Head of HR

Mahieu begon haar carrière in 1984 bij Shell, waar ze verschillende managementfuncties bekleedde binnen HR, Communications en Corporate Strategy. Later ging ze enkele jaren bij Spencer Stuart aan de slag als consultant. In 2003 werd zij benoemd tot Senior Vice President Corporate HR Management bij Philips. In 2010 trad zij in dienst bij Aegon als Executive Vice President en Global Head of HR.

CV Carla Mahieu

2010 – current – Executive Vice President & Global Head of HR, AEGON

2008 – 2011 – Board Room Consultant & Senior HR Leader a.i.

2003 – 2008 – Senior Vice President HRM, Philips

1999 – 2001 – Consultant & Principal, Spencer Stuart

1984 – 1999 – Various management positions, Shell

1978 – 1984 – Drs, Economics (cum laude), University of Amsterdam

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.