Brand Activation Manager

Brand Activation Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 639 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Obrigado werkgeverspagina voor andere vacatures

Nederland drinkt steeds meer kokoswater. Het past helemaal bij een gezonde lifestyle. Kokoswater is bijvoorbeeld een uitstekende drank voor na het sporten: hydraterend, vol mineralen als natrium en kalium en zorgend voor versnelde vochtopname. Het is ook nog eens ontzettend lekker, gewoon voor tussendoor. En gezond: laag in calorieën en met minder suiker dan veel vruchtensappen. Binnen kokoswater is Obrigado het premiummerk. Om Obrigado in Europa meer bekendheid te geven zoekt Aurantiaca, de producent, naar een Brand Activation Manager.

AURANTIACA: THE BRAZILIAN COCONUT COMPANY

Aurantiaca is in 2006 in Brazilië begonnen. The Coconut Company, dat is hoe Aurantiaca zich met recht noemt, omdat het bedrijf alles van de kokosnoot gebruikt. Het belangrijkste product van Aurantiaca is kokoswater, dat verkocht wordt onder de merknaam Obrigado.

Obrigado is inmiddels een succesvol merk in Brazilië, met dank aan de premium kwaliteit en het duurzame karakter van het bedrijf. In 2015 is de stap gemaakt naar de VS en Europa, om van Obrigado een global brand te maken. Aurantiaca bestormt de Europese markt vanuit Amsterdam. Inmiddels is het team daar zo’n tien medewerkers groot. In Nederland wordt Obrigado onder andere verkocht bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Total tankstations en de Equal yogastudio’s. Hiermee heeft het een goede positie veroverd. Ook in België, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Engeland timmert Obrigado aan de weg.

Inmiddels zijn de Europese activiteiten in een volgende fase beland. Het is tijd om het bedrijf optimaal te organiseren voor groei. Groei van het kantoor en groei van de footprint in de Europese markt.

KOKOSWATER ZOALS KOKOSWATER HOORT TE ZIJN

Obrigado staat voor kokoswater van de allerhoogste kwaliteit. Het hele productieproces, van het planten van het zaadje tot het vullen van het flesje, is ingericht om die kwaliteit te garanderen. Dat begint al met het kweken van de palmbomen. Aurantiaca is de enige kokoswaterproducent die zelf kokosnoten kweekt.

Tijdens de groei van de vruchten zet het bedrijf allerlei moderne technieken in. Zo worden de bomen real time gemonitord en krijgt elke boom precies de hoeveelheid water, mest en voedingsstoffen die het nodig heeft. Ook maakt het bedrijf gebruik van een state-of-the-art irrigatiesysteem.

Vervolgens haalt Aurantiaca via een unieke extractiemethode het kokoswater uit de noten. Het sap komt hierbij niet in aanraking met licht of buitenlucht. Ook wordt er niets aan toegevoegd. Hierdoor is Obrigado heerlijk puur van smaak.

VOOR EEN BETERE WERELD

[box style=”rounded” border=”full”]

Aurantiaca besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Het bedrijf zorgt goed voor het milieu en voor de mensen in haar omgeving.

Aurantiaca’s palmplantage is 6000 ha groot. Van die oppervlakte gebruikt het bedrijf slechts 30 procent voor het verbouwen van kokosnoten. De rest is regenwoud, wat door Aurantiaca beschermd wordt. In het productieproces zorgt Aurantiaca dat er niets van de kokosnoot verloren gaat. Van het witte vruchtvlees maken ze kokosmelk of kokosolie en van de bast van de noot maakt een zusterbedrijf, Frysk Industrial, biologisch afbreekbare anti-erosiematten. Alles om de natuur zo min mogelijk te belasten.

Het bedrijf zorgt ook goed voor de mensen in de omgeving. Aurantiaca heeft een stichting waarmee zij onderwijs en culturele projecten ondersteunen. Die stichting heeft bijvoorbeeld een lokale school gerenoveerd. Nu staat er een moderne school met vier klaslokalen, een computerlokaal en een kantine waar de kinderen elke dag ontbijten en een warme lunch krijgen. In totaal profiteren zo’n 170 kinderen uit de omgeving van de educatieve en sportieve projecten van de stichting.

[/box]

VACATURE: BRAND ACTIVATION MANAGER

De belangrijkste taak voor de Brand Activation Manager is het versterken van het merk Obrigado in Europa. Hij/zij komt te werken in een klein en hecht team.

“Doordat we een kleine, relatief nieuwe en groeiende organisatie zijn, heb je hier veel ruimte om zelf zaken op te pakken. We hebben geen ingewikkelde bedrijfsprocessen, maar zijn flexibel en ondernemend. We zijn ons aan het organiseren voor groei. Dat maakt dat mensen die nu instappen mee mogen denken over hoe de organisatie er de komende jaren uit moet gaan zien.” – Mark van de Grift, Global Marketing Director Aurantiaca Group

ONTWERPEN EN UITVOEREN VAN MARKETING CAMPAGNES

Primair is de Brand Activation Manager voor de activatie van het merk in Europa in alle kanalen. De focus ligt hierbij op het ontwerpen en uitvoeren van marketingcampagnes. Denk daarbij aan samplings en events in samenwerking met de retailers. Dat begint met het vertalen van ideeën naar een concreet trade activatieplan (incl. resources, activiteiten en budgetten). Vervolgens brieft de Brand Activation Manager de lokale distributeurs en lokale trade marketing agencies en stuurt hen aan gedurende de campagne. Hiervoor reist de Brand Activation Manager regelmatig naar de verschillende landen (dit wordt gemiddeld een dag per week).

Bij deze functie hoort ook het ontwikkelen van nieuw materiaal voor points-of-sale en events die passen binnen de global brand. In de samenwerking met de internationale distributeurs is het aan de Brand Activation Manager om te bewaken dat alle promoties passen binnen de internationale merkstrategie. Naast samenwerking met distributeurs, retailers en trade marketing agencies is ook interne samenwerking erg belangrijk, bijvoorbeeld met de European Brand Manager, de Global Marketing Director en de Sales Director.

IEDERE MARKT IS ANDERS

De afzonderlijke landen in Europa vergen ieder een andere aanpak. In Engeland is kokoswater bijvoorbeeld al een gevestigde categorie, terwijl in veel andere landen de consument het kokoswater nog niet ontdekt heeft. Obrigado heeft een aantal krachtige unique selling points om over de bühne te brengen, zoals de hoge kwaliteit, de zorg voor het milieu en de maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Brand Activation Manager denkt na over wanneer, in welk land en via welk kanaal welke boodschap te benadrukken.

Een ander verschil tussen de landen is de manier waarop Obrigado in de schappen van de retailers terechtkomt. In Nederland werkt de Brand Activation Manager rechtstreeks met de retailers. In andere landen gaat dat via distributeurs.

Ook de commerciële uitdaging verschilt per land. In Nederland gaat het nu vooral om het verder uitbouwen van de huidige positie, door goede marketingcampagnes. In andere landen richt het werk van de Brand Activation Manager zich over het algemeen nog meer op het opbouwen van presence.

ERVARING

 •  WO-opleiding
 • 4 jaar werkervaring
 • Binnen marketing
 • Affiniteit met sales
 • Beheersing van Engels

PERSOONLIJKHEID

 • Ondernemend
 • Pragmatisch
 • Creatief
 • Initiatiefrijk
 • Relatiebouwer
 • Niet bang om te falen
 • Flexibel

Obrigado werkt voor de invulling van de vacature van Brand Activations Manager met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Contact

Brand Activation Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.