B&M

B&M

DE KERN

B&M bestaat uit vier core businesses: haar naamgenoot, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, heeft 610 winkels (gemiddeld 2.000 m2 per winkel) met een jaaromzet van 3,6 miljard euro in haar kruideniers- en algemene merchandisingslijnen. Heron Foods, eveneens gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is een keten die bestaat uit 280 kleine levensmiddelenzaken. In Duitsland wordt gehandeld onder de naam Jawoll en worden ongeveer 100 winkels geëxploiteerd, die qua productassortiment zeer vergelijkbaar zijn met de Nederlandse Action-winkels, maar met een variërende ruime winkelomvang van 800 m2 tot 2.500 m2. Hun nieuwste aanwinst (in oktober 2018) is de Franse winkelketen Babou, waarvan er door heel Frankrijk 95 grote winkels zijn van elk 3.000 m2.

DE GROEI

Terwijl de Britse operatie een eigen strategie heeft, is een nieuwe, uniforme aanpak nodig bij Jawoll en Babou, waar de opdracht net iets anders ligt. Door de grootte van B&M kan het bedrijf direct zaken doen met topmerken als Unilever en Procter & Gamble. Op dit moment ligt vanwege de schaal en de reikwijdte de focus van Jawoll en Babou op groothandels en de grijze markt, waar een enorm groeipotentieel is onder de juiste visie en inkoopvaardigheden.

DE SLEUTEL TOT SUCCES

B&M, opgericht in 1978, staat in het Verenigd Koninkrijk bekend als een toonaangevende discounter, en heeft sinds de overname door de gebroeders Arora in 2004 een indrukwekkende groei doorgemaakt.

 

“Het geheim van ons succes is dat we onze mensen belonen. We hebben onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk van de grond af opgebouwd en dus erkennen we de impact die individuen kunnen hebben op het succes ervan.” – Simon Arora, CEO

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.