Blokker

Blokker

Blokker

Het is geen geheim dat veel retailers spannende tijden doormaken. Blokker is geen uitzondering. Vorig jaar is het roer volledig omgegaan met als ultieme stip op de horizon: de beste omni-channel retailer van Nederland. De eerste stappen zijn gezet met een introductie van de nieuwe huisstijl, een vernieuwd assortiment en een restyling van veel winkels (de teller voor Nieuwste Blokkers staat inmiddels op 136). Ook de webshop is onder handen genomen. Zoals blijkt uit de voorbeelden: de transitie die Blokker doormaakt is er een op alle fronten.

“De transformatie die we vandaag aankondigen is compromisloos en allesomvattend. Half werk is geen optie” – Rob Heesen, CEO

Er is een radicale eerste slag geslagen, nu is het tijd voor professionalisering, optimalisering en opschaling. Met andere woorden: de spannende tijden zijn nog niet voorbij, maar breken nu pas aan. Welkom bij de Nieuwste Blokker.

De nieuwste Blokker

De Blokker heeft een breed assortiment, van stofzuigerzakken tot broodroosters. Blokker onderscheidt zich door naast het verkopen van dit soort huishoudelijke producten te focussen op lifestyle. Het gaat niet om het product zelf, maar wat je ermee kunt. Bijvoorbeeld je huis sfeervol maken, lekker lang tafelen, zelf brood bakken en gezellig picknicken met het gezin. Deze vernieuwde propositie is gelanceerd in een landelijke TV-commercial met niemand minder dan Sarah Jessica Parker.

https://youtu.be/1HLSmjbO1Yk

Geschiedenis

In 1896 opende Jacob Blokker samen met zijn echtgenote De Goedkope IJzer- en Houtwinkel in Hoorn. Vanaf dag één was de winkel een succes. De zoons van het ondernemende echtpaar zetten het succes van hun vader voort en openden winkels in de rest van Nederland. De kleinzoon van Jacob Blokker – Jaap Blokker (aan het roer van 1975 tot 2011) – maakt Blokker Holding écht groot. Hij bouwt het imperium uit tot bijna 3.000 winkels, 25.000 werknemers en € 2,7 miljard omzet. Tot de Blokker Holding behoren onder andere ook de winkelketens Xenos, Big Bazar, Marskramer en Intertoys.

Familiebedrijf

Hoewel er op dit moment geen Blokker-man/vrouw aan het hoofd van de organisatie staat, is Blokker nog steeds een hecht familiebedrijf. Om de transformatie mogelijk te maken heeft de Blokker-familie vorig jaar een kapitaalinjectie van € 130 miljoen gedaan.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.