Bird Control Group vacatures

Bird Control Group vacatures

Bird Control Group is een innovatief en duurzaam marktleider in het verjagen van vogels. Hun ambitie voor 2020 is om in omzet te verdubbelen – en ook daarna dat hoge tempo vast te houden. Daarom trekken ze een commercieel zwaargewicht aan als wereldwijd Head of Commerce.

Bird Control Group gebruikt slimme lasertechnologie om ongewenste vogels te verjagen voor bijvoorbeeld boeren, industriële klanten en luchthavens. En dat doen ze met groot succes, weer of geen weer. Concurrenten gebruiken vaak nog ouderwetse oplossingen zoals fysieke barrières, vuurwerk, geluidsinstallaties en chemicaliën. Niet verwonderlijk dus, dat Bird Control Group hen hard inhaalt.

 

Het snelgroeiende bedrijf werd in 2012 opgericht door de jonge ondernemer Steinar Henskes, en is inmiddels een van de top-3 spelers in de markt. De reis begon met de toevallige ontdekking dat de groene lasers die Henskes bij een bouwproject installeerde ganzen verjoegen. Henskes zag direct hoe breed zijn ontdekking kon worden toegepast: van de landbouw tot de luchtvaart en van vastgoed tot olie en gas en andere industrieën. In no time ontwikkelde hij een prototype van een laserrobot om vogels te verjagen. De techniek werd al snel erkend door het World Wildlife Fund vanwege de effectiviteit, diervriendelijkheid en milieubewustheid. Ook Deloitte Technology Fast50, Shell LiveWIRE en het World Economic Forum haastten zich om Bird Control Group te prijzen.

De ambitie is om in 2020 de miljoenenomzet te verdubbelen. En hoewel het succes tot nu toe het resultaat is van een R&D-centrische aanpak, staat de volgende groeifase in het teken van professionalisering als commerciële organisatie.

“Achter de schermen blijven we innoveren. Maar onze focus verschuift van wat er technisch mogelijk is, naar waar onze klanten over de hele wereld behoefte aan hebben.”

– Steinar Henskes, CEO & Founder van Bird Control Group

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.