BAX Music Vacatures

BAX Music Vacatures

Groot bedrijf, bescheiden oorsprong

Bax Music is een groot werkgever met een bescheiden oorsprong. Nathanael Bax was tien en draaide plaatjes met primitieve mixers en speakers; zijn broer Jochanan, veertien jaar, maakte de show af met een zelfgefabriceerde discolamp en stroboscoop. De autodidacten werden opgemerkt door vrienden en vrienden van vrienden – al snel hadden ze gigs door heel Zeeland, van huwelijks- tot schuurfeesten, bedrijfsuitjes en raves. Terwijl de broers boxen op de proef stelden met hitjes en house, groeide hun kennis over slimme gear, dj-controllers en special effects.

Marktleider

Hoe word je marktleider in een segment dat wordt gedomineerd door giganten? Jochanan: ‘Door binnen onze defendable niche te blijven. Vanaf dag één kiezen we ervoor alleen hoogwaardige spullen te verkopen; apparatuur waar we zelf mee zouden willen werken. Dat betekent dat we kritisch keuzes maken: die Sennheiserhoofdtelefoon wel, de goedkopere van minder goede kwaliteit niet. Ook zul je bij ons nooit stofzuigers of fashion vinden, waar anderen meegaan in het mainstream consumentenkanaal. We doen liever één ding heel goed.’ Lees het hele interview met Jochanan Bax.

Volgende groeifase

Het is tot nu toe een route die zonder plattegrond maar met goed richtingsgevoel langs grote spelers als Coolblue, Amazon en Bol.com werd afgelegd. Er waren drie dingen voor nodig: liefde voor muziek, een stevige ondernemersdrive en keihard werken. Bax brak voorbij de Nederlandse grens, toen die van de Benelux en greep vervolgens vast in onder andere Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. In 2018 maakte Bax Music zich op voor de volgende groeifase. Operationele efficiency is een belangrijke voorwaarde. Dat is dan ook een belangrijk topic voor de vacatures bij Bax Music.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.