Aldipress

Aldipress

GROOTSTE DISTRIBUTEUR VAN TIJDSCHRIFTEN VOOR LOSSE VERKOOP

Aldipress is marktleider in de distributie van tijdschriften, stripalbums, romans en puzzels voor de losse verkoop in Nederland. Het bedrijf koopt de tijdschriften in bij uitgeverijen, met het recht-van-retour, en verkoopt die met hetzelfde recht-van-retour door aan retailers. Aldipress is volledig eigendom van het mediabedrijf Sanoma, maar werkt samen met alle grote uitgeverijen. Het bedrijf distribueert bladen als Linda, Quest, Grazia, Donald Duck, Privé, Autovisie, Panorama, Libelle, Denksport en Elsevier.

UITDAGENDE INDUSTRY DYNAMICS

Net als alle geprinte media, loopt ook de verkoop van losse tijdschriften terug. Had de markt 10 jaar terug een omvang van ruim 400 miljoen euro, nu is dat nog 250 miljoen. Daarnaast is de sector een duopolie, met Aldipress als grootste speler. Deze factoren maken de industrie uitdagend. Enerzijds is de competitie intens. Dat maakt differentiatie belangrijk. Anderzijds is het cruciaal de categorie als geheel te stimuleren en te zorgen dat de terugloop in losse verkoop stagneert.

ONDERSCHEIDEND IN BUSINESS INTELLIGENCE

De laatste jaren heeft Aldipress flink geïnvesteerd in business intelligence. Door haar grote marktaandeel verzamelt Aldipress uitgebreide data, die het vervolgens slim inzet. Met behulp van historische sales wordt berekend welke tijdschriften in welke schappen zouden moeten liggen. Daarmee blinkt Aldipress uit in assortimentsbeheer, oplagebepaling en het analyseren van promoties.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.