Van baan wisselen? Doe het in Q4!

x gelezen
Deel dit artikel:

Ik ben headhunter. Bij Top of Minds. En wat me ieder jaar weer opvalt is de enorme toestroom van professionals op zoek naar een nieuwe baan. In januari.

Een logisch moment, want december is een drukke maand zonder tijd voor bezinning. Pas met Kerst, als reflectie hoogtij viert. Bovendien, het jaar moest sowieso volgemaakt worden om de bonus veilig te stellen. Dus januari is de logische tijd om te beginnen aan de zoektocht naar een baan. Zo lijkt het althans.

Niets is minder waar! Januari is te laat. Werkgevers volgen een heel andere cyclus. In september en oktober worden de meeste vacatures opengesteld. In november en december worden deze ingevuld. En in januari.. is het aanbod opgedroogd.

Van deze jaarlijkse mismatch in timing tussen vraag en aanbod kun je slim profiteren. Door in Q4 al te gaan solliciteren. Er is dan maximaal aanbod en minimale concurrentie. En met de start in je nieuwe functie kun je best wachten tot januari of zelfs februari, als je daarmee je bonus veilig wilt stellen.

Dus wacht niet met je goede voornemens tot het nieuwe jaar, dit is het moment om in actie te komen! Bijvoorbeeld met een bezoek aan www.topofminds.com waar je volop verse vacatures vindt in het segment 80-300k jaarsalaris.

Deel dit artikel:
Auke Bijnsdorp

Auke Bijnsdorp

Managing Partner Top of Minds Groupauke@topofminds.com

Carriere Advies

Een betere baan? Liever een betere baas!

 ·   x gelezen

Als je op zoek bent naar iets nieuws, is het uiteraard belangrijk om te weten wat je wilt. Die zoektocht begint bij de meesten met een lijstje als: industrie, bedrijf, type functie en arbeidsvoorwaarden. Heel logisch. Vacaturesites- en teksten zijn precies zo opgebouwd.

Maar laten we het eens omdraaien: wat is één van de (zo niet, dé) voornaamste oorzaak van ontevredenheid op de werkvloer? Dat zijn de mensen om je heen, en dan vooral die aan de top. Slecht leiderschap maakt werknemers ongelukkig.

Tijd dus voor selectie aan de poort. Jouw poort, welteverstaan!

Eerder solliciteren is beter

 ·   x gelezen

Solliciteren is moeilijker met een negatieve mindset. De negativiteit die je opbouwt in je huidige baan neem je niet alleen mee naar huis, maar ook mee naar je sollicitatiegesprek. Je praat minder vrij en optimistisch over je huidige baan en bent meer gespannen. Logisch, er hangt ook meer vanaf. Daardoor sta je niet in je kracht en is de kans dat je die nieuwe baan krijgt kleiner. Juist nu je die baan zo hard nodig hebt.

Meer verdienen, maar zonder job hop

 ·   x gelezen

De beste manier om meer salaris te krijgen, is van baan wisselen.
Maar stel nu dat je dat niet wilt?

Daar zit je dan; met je uitdagende functie, bij een bedrijf dat groeit als kool en met steeds meer nieuwe collega’s. Allemaal erg inspirerend, totdat blijkt dat een van die nieuwe collega’s meer betaald krijgt dan jij – voor hetzelfde werk…