Ace & Tate

Ace & Tate

Ace & Tate

Mark de Lange – een fervent brillendrager uit Amsterdam – vroeg zich af: waarom heb ik dertig paar sneakers en maar één bril? Terwijl mijn bril het meest in your face is van allemaal? In 2013 startte hij samen met zijn compagnon Ace & Tate, vernoemd naar het materiaal waar de brillen van zijn gemaakt. Ace & Tate is het betaalbare brillenmerk waar Mark al zo lang naar op zoek was – zonder dat het concessies doet op design en kwaliteit. Hij vertelt over zijn merk: “We zijn niet zomaar een brillenboer, we willen een gevoel overbrengen.” Daarom brengt Ace & Tate een eigen magazine uit en zoeken ze de samenwerking op met andere bedrijven die eenzelfde merkidentiteit uitdragen. Het verkoopmodel is online, maar er zijn inmiddels ook vijf fysieke winkels (in Amsterdam, Utrecht en Berlijn).

#1 brillenmerk in Europa

Ace & Tate is een ambitieuze start-up, ze willen het #1 brillenmerk van Europa worden. Ze zijn inmiddels actief in Nederland, Duitsland, België, Engeland, Denemarken, Ierland, Oostenrijk en Zweden. De brillen worden geproduceerd in Italië. Hoewel het bedrijf nog geen drie jaar bestaat, groeit het onwijs hard. De Lange: “We zitten nu middenin fase 2. En die is zo verschrikkelijk veel moeilijker dan de eerste fase. Van een ventje met een tentje ben ik nu opeens iemand die een bedrijf leidt.” Ze willen de groei schaalbaar maken en verder professionaliseren. Michael Roosendaal (Director Top of Minds): “Dat maakt dit het perfecte moment om bij Ace & Tate aan de slag te gaan. De basis staat, nu is het tijd om door te pakken en volwassen te worden zonder de focus op innovatieve en de creatieve grondslag van het bedrijf te verliezen.”

 

Werken bij Ace & Tate

Het hoofdkantoor van Ace & Tate is gehuisvest in de voormalig slaapvertrekken van de militaire kazerne in Amsterdam Oost, aan de Sarphatistraat. In een interview vertelt Mark de Lange: “het oogt nu nog wat leeg, maar we hebben deze ruimte op de groei gehuurd.” Op dit moment werken er zo’n 60 professionals op het hoofdkantoor in Amsterdam – van designers en marketeers tot finance- en salesprofessionals – en elke maand starten er gemiddeld vijf nieuwe werknemers. De uitbreiding van het team is tekenend voor het succes van het jonge bedrijf. Werken bij Ace & Tate betekent dan ook werken bij een succesvolle, online start-up die klaar is om de wereld te veroveren.

Vacatures bij Ace & Tate