Suzanne Limmen

Consultant
  • 2011 Top of Minds Executive Search

Suzanne Goedhart-Limmen is Senior Consultant bij Top of Minds en gespecialiseerd in e-commerce posities, marketingfuncties en legal counsel posities. CMO’s, Marketing Managers, Senior Brand Managers, Online Marketing Managers, Performance Marketing Managers, Digital Marketing Managers, E-commerce Managers en Senior Business Developers, bij A-merken die het beste uit hun merk én zichzelf willen halen. Daarbij richt ze zich sinds 2019 op Legal Exits: advocaten die hun skills willen inzetten binnen het bedrijfsleven. “Ik vind het leuk om zowel de werknemers- als de werkgeverskant van het verhaal te horen en hen vervolgens te koppelen.”

Je hebt rechten gestudeerd, hoe ben je bij Top of Minds terecht gekomen?

“Een vriendin vroeg me na het afstuderen of ik niet moest stoppen met zoeken naar een baan en anderen moest gaan helpen met het vinden van een baan. Dat zette mij gelijk aan het denken. Ik had eerder gesprekken gehad met grote advocatenkantoren en was eigenlijk altijd meer geïnteresseerd in hun persoonlijke verhaal dan in de inhoudelijke kant van de advocatuur. Zo kwam ik bij Top of Minds aan tafel. Ik heb het bedrijf zien groeien van een klein kantoor tot het volwaardige executive search bureau dat het nu is.”

Wat vind je het leukste aan jouw vak?

“Ik wil achterhalen wat iemands drijfveren zijn. Er zijn drie assen te onderscheiden: het gaat er om wat iemand functie-inhoudelijk leuk vindt om te doen, in wat voor soort omgeving en onder wat voor randvoorwaarden. Dat kan reistijd zijn, maar ook doorgroeimogelijkheden. Heeft iemand een stip op de horizon? Of verkiest iemand een leuke baan boven een carrière? Dat wil ik achterhalen. In de loop der jaren heb ik daar een fingerspitzengefühl voor ontwikkeld en weet ik welke vragen ik moet stellen.”

Een goede match is heel afhankelijk van omgevingsfactoren dus?

“Ja, precies. Het is een kwestie van linken. Omdat ik al een tijd meedraai en een groot netwerk heb, kan ik gemakkelijk mensen verbinden aan elkaar. Als ik terugkom van een opdrachtgever dan heb ik in de auto al gelijk een aantal mensen in mijn hoofd die zouden kunnen passen. Daar word ik zelf ook enthousiast van. Dat je precies weet waarom iemand iets wil en diegene daarvan gelijk op de hoogte kan brengen als zo’n functie voorbij komt. Dan kun je echt iets betekenen voor iemand. En natuurlijk ook andersom: als ik met klanten aan tafel zit, gelijk een aantal profielen kan bespreken, zodat je samen kan achterhalen of je op het juiste pad zit.”

Wat is jouw doelgroep?

“Enerzijds richt ik me op gepassioneerde kandidaten met een online achtergrond of marketingervaring, anderzijds op advocaten die in het bedrijfsleven aan de slag willen gaan.”

Wat voor soort inzichten probeer je boven water te halen?

“Zoveel! In de keuze voor een baan komen zoveel aspecten samen. Bijvoorbeeld, weet je wat je wilt bereiken? Stel iemand wil graag General Manager worden. Dan moet diegene multidisciplinaire ervaring opdoen. Met ervaring op één vakgebied ben je niet klaar voor de ‘next generation’ managers. Mensen realiseren zich niet altijd dat voor sommige functies bepaalde stappen cruciaal zijn. Ook een thema dat voor deze doelgroep speelt: wil je je carrière combineren met ouderschap? Zo ja, hoe? Dat zijn vragen waar je heel realistisch in moet zijn, tegenover jezelf maar ook tegenover je toekomstige werkgever. Dat zijn lastige afwegingen. Wat wel grappig is – bijna al mijn gesprekken eindigen met ‘plezier halen uit je werk’. Dat blijft toch het allerbelangrijkste. Maar dan moet je wel weten wáár je plezier uithaalt. Haha, en dan is de cirkel weer rond…”

Tot slot, wat zou jij kandidaten die een stap overwegen als advies mee willen geven?

“Vraag jezelf eens af: wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe? Ik denk dat weinig mensen een moment voor reflectie nemen, maar ik zou iedereen willen aanraden om dat wel te doen. Om te sparren met mensen uit je omgeving over alle facetten van jouw werkende leven. Idealiter doe je dat met verschillende mensen: iemand uit je persoonlijke kring, uit je zakelijke omgeving en met een objectieve derde – en ik houd me zeker aanbevolen.”

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.